Heb je je hamstring verrekt? Met deze tips kun je de pijn mogelijk verzachten?

 


Ben je vaak te vinden in de sportschool, het hockeyveld of sta je iedere zaterdag op het voetbalveld? Misschien herken je de pijn van een verrekte hamstring wel. Je maakt een sprintje of sliding en plotseling voel je een scherpe pijn aan de achterkant van je been. Daar kun je behoorlijk door schrikken. Vooral omdat het totaal onverwachts komt.

Je kunt behoorlijk last hebben van een verrekte hamstring. Vooral omdat je je benen voor veel activiteiten gebruikt. Dus hoe kun je de pijn van een verrekte hamstring enigszins verzachten? Misschien heb je iets aan deze tips in dit artikel.

Om te beginnen: Wat is een verrekte hamstring?

Als je nooit last hebt gehad van een verrekte hamstring, dan is het vrij lastig om je iets bij deze klacht voor te stellen. De hamstring is geen enkele spier, maar een verzamelnaam voor meerdere spieren die zich aan de achterzijde van het bovenbeen bevinden. Dit betekent dat wanneer je je hamstring verrekt aan al deze spieren een blessure ontstaan.

Er is geen eenduidige oorzaak voor een verrekte hamstring, want het kan door verschillende situaties gebeuren. Maar het is wel duidelijk dat je de spieren kunt verrekken door een activiteit waarbij je je benen gebruikt. Bijvoorbeeld door te hard te rennen of een sliding te maken.

Maar je kunt ook buiten de sport om je hamstring verrekken. Misschien heb je dit al eens meegemaakt toen je snel de trap opliep of simpelweg een verkeerde beweging maakte. Vervolgens kan het een scherpe of felle pijn geven.

Wie constateert een verrekte hamstring?

Heb je je hamstring op het sportveld verrekt? Grote kans dat de fysiotherapeut van de organisatie je onderzoekt. Hij of zij kan de klacht vervolgens constateren en bekijken of de hamstring niet is gescheurd. Maar je kunt ook een fysiotherapeut in de buurt bezoeken. Vervolgens kan de therapeut oefeningen of een behandelplan voorstellen.

Wat te doen bij de pijn van een verrekte hamstring?

Heb je veel last van je verrekte hamstring verrekt en wil je dit verzachten? Misschien heb je hier iets aan:

-       Neem voldoende rust en staak intensieve trainingen. Zo krijg de hamstring voldoende rust om te herstellen, ook als je geen pijn hebt.

-       Je mag pijnstillers gebruiken om de scherpe pijn te verzachten.

-       Koel je hamstring om zwellingen te voorkomen.

-       Wandel alleen als de pijn dit toelaat. Het is vooral belangrijk dat je de hamstring niet overbelast.

Comments

Popular posts from this blog

Stoeh

De leukste ideeën voor de verjaardag van een man